Voetanalyse

WAT IS EEN VOETANALYSE?

Een voetanalyse is een diepgaand voetonderzoek met één van onze podologen. Aan de hand van een vraaggesprek, gevolgd door een  klinisch en een biomechanisch onderzoek, wordt de voet volledig in kaart gebracht. Het volledige onderzoek duurt 45 min à 1u.  Als je pijn hebt bij het lopen of stappen, of als je gezonde voeten gewoon belangrijk vindt kunnen wij je zeker helpen!

 

Z

Je stapcomfort verbetert aanzienlijk

Z

Je voorkomt dat problemen erger worden.

Z

Je herwint je mobiliteit

Z

Je hebt minder tot geen pijn meer.

HOE VERLOOPT EEN VOETANALYSE?

VRAAGGESPREK

Eerst gaan we aan de hand van een vraaggesprek de oorzaak van je klacht proberen te bepalen. We gaan ook je achtergrond wat beter in kaart brengen. (Je job, je hobby’s, … )

BIOMECHANISCH ONDERZOEK

Na dit vraaggesprek gaat de podoloog de voet zelf bestuderen en uitmeten. Hij zal ook kijken of de voet beperkt wordt in bepaalde bewegingen en zal uitzoeken waar de eventuele pijn zich exact bevindt.

GANGANALYSE

Na dit klinische onderzoek doen we enkele tests met behulp van de drukmeetplaat die alles nauwgezet in kaart brengt. Waar is er overdruk, welke delen van de voet worden te veel belast, … Dit onderzoek helpt ons ook om de oorzaak van klachten ter hoogte van de knieën, heupen of rug te lokaliseren.

ADVIES

Als de podoloog klaar is met zijn onderzoek zal hij je gericht advies kunnen geven. Dat advies kan aangepast schoenadvies zijn, maar ook op maat gemaakt steunzolen, een voetverzorging, of een doorverwijzing naar een arts of kiné behoren tot de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Kan ik direct een afspraak maken of is er een voorschrift van de arts nodig?

Er is geen voorschrift nodig.  Je kan rechtstreeks bij ons een afspraak maken.

Wat kost een voetanalyse?

Een voetanalyse kost 65 euro.

Is er een terugbetaling voorzien door de mutualiteit?

Bekijk de terugbetalingsvoorwaarden voor podologische zolen bij uw mutualiteit.

Werkt U in de zorg?

House of Feet PRO

Bent u arts, podoloog, verpleegkundige of verantwoordelijke in een rusthuis of MPI. Neem een kijkje op pro.houseoffeet.be. Deze website, gericht aan professionals uit de zorgsector, is een kanaal om u te informeren en te ondersteunen i.v.m. steunzolen, orthopedische schoenen, diabetesschoenen, etc… We werken graag met u samen om uw patiënten maximale voetzorg te verlenen.

Hebt u vragen? Wenst u een afspraak?

050 31 68 00

MAIL ons

Winkel van uw keuze:

ontvang onze nieuwsbrief

Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt een 10-tal keer per jaar een korte nieuwsbrief in je mailbox.  Toch niet wat je ervan verwacht?  Eén klikje en we schrappen je terug uit de mailinglijst.

privacy

House of Feet
Monnikenwerve 171
8000 Brugge

De Prêtre Orthopedie nv
BE 0415 794 755

Tel

050 31 68 00

Volg ons
house of feet pro

Hier vinden professionals in de zorg extra informatie i.v.m. steunzolen, orthopedische schoenen, diabetesschoenen, etc... 

pro.houseoffeet.be

Het project van House of Feet wordt gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds (ESF) en het Vlaams Cofinancieringsfonds (VCF).

Met dit project willen we werkbaar en wendbaar werk creëren zodat mensen met veel plezier komen werken. Op die manier kunnen onze medewerkers hun talenten ten volle benutten en verder ontwikkelen. Door hen meer te betrekken in het volledige proces realiseren we verandering, met als resultaat een win-win voor medewerkers, maatschappij, markt en organisatie.