VOETANALYSE

Wat is een voetanalyse?

Een voetanalyse is een diepgaand voetonderzoek met één van onze podologen. Eerst gaan we aan de hand van een vraaggesprek de oorzaak van je klacht proberen te bepalen. We gaan ook je achtergrond wat beter in kaart brengen. (Je job, je hobby’s, … )

Na dit vraaggesprek gaat de podoloog de voet zelf bestuderen en uitmeten. Hij zal ook kijken of de voet beperkt wordt in bepaalde bewegingen en zal uitzoeken waar de eventuele pijn zich exact bevindt.

Na dit klinische onderzoek doen we enkele tests met behulp van de drukmeetplaat die alles nauwgezet in kaart brengt. Waar is er overdruk, welke delen van de voet worden te veel belast, … Dit onderzoek helpt ons ook om de oorzaak van klachten ter hoogte van de knieën, heupen of rug te lokaliseren. 

Als de podoloog klaar is met zijn onderzoek zal hij je gericht advies kunnen geven. Dat advies kan aangepast schoenadvies zijn, maar ook op maat gemaakt steunzolen, een voetverzorging, of een doorverwijzing naar een arts of kiné behoren tot de mogelijkheden.

Het volledige onderzoek zal 45min à 1u duren.

Als je pijn hebt bij het lopen of stappen, of als je gezonde voeten gewoon belangrijk vindt kunnen wij je zeker helpen!

Waarom een voetanalyse ?

Een voetanalyse is de eerste stap in de aanpak van een voetprobleem.  Op basis van deze analyse wordt beslist wat de volgende stappen zijn: steunzolen, siliconen ortheses, vilttherapie, een doorverwijzing naar een specialist, huisarts of kiné, …  Ook kan het volstaan om advies te geven bij het kiezen van schoenen. 

Voordelen 

Je stapcomfort verbetert aanzienlijk

Je hebt minder tot geen pijn meer

Je herwint je mobiliteit

Je voorkomt dat problemen erger worden

HOUSE OF FEET
Monnikenwerve 171
8000 Brugge
T 050 31 68 00
BE 0415.794.755