WAT ZIJN SEMI-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN?

Eigen redactie

Wat zijn semi-orthopedische schoenen?

Misschien herken je dit?  Je kunt geen gewone confectieschoenen meer dragen maar orthopedische schoenen op maat zijn nu ook weer niet nodig;  je zit er zo wat tussenin.

Vaak bieden semi-orthopedische schoenen hier een perfecte oplossing. De schoen wordt zo geproduceerd dat er nadien door de schoentechnicus voorzieningen in kunnen worden aangebracht: zo is er onder meer extra ruimte ter hoogte van de tenen en hieldiepte.  De pasvorm is zo ontworpen dat dat de schoen individueel kan aangepast worden aan de voet van de klant.  In vele opzichten lijken semi-orthopedische schoenen op klassieke schoenen.  Ongemerkt zijn er toch enkele belangrijke verschillen:

  • ze bieden meer ruimte en mogelijkheden om steunzolen in aan te brengen.
  • ze bieden meer ruimte en mogelijkheden om aanpassingen in aan te brengen.
  • ze zijn naadloos afgewerkt ter hoogte van de tenen
  • ze zijn verkrijgbaar in verschillende breedtematen
  • door de extra breedte en ruimte kunnen ze worden gecombineerd met orthesen, zoals voetopheffer of brace

 

Voor wie?

Tal van voetklachten kunnen worden verholpen met semi-orthopedische schoenen afhankelijk van de ernst van het probleem.  Zo worden ze vaak aangeraden bij hallux valgus, spreidvoet, platvoet, maatafwijkingen, … (zie ook het blogartikel https://houseoffeet.be/gepubliceerd/dit-zijn-de-15-meest-courante-orthopedische-aandoeningen/).  Ook worden opvallend veel diabetes- en reumapatiënten door ons geholpen met semi-orthopedische schoenen.

 

Tussenkomst?

Enkel diabetici kunnen genieten van een terugbetaling indien er een doktersvoorschrift kan voorgelegd worden voorgeschreven door een arts-specialist in de orthopedie, fysische geneeskunde of revalidatie, pediatrie, reumatologie, neurologie, chirurgie of neuropsychiatrie. Dat geldt zowel voor een eerste bestelling als voor een vernieuwing. Hernieuwingstermijn jaarlijks, ongeacht de leeftijd.

 

Wij bieden een ruim aanbod semi-orthopedische schoenen.  Vraag er naar in onze winkels.

HOUSE OF FEET
Monnikenwerve 171
8000 Brugge
T 050 31 68 00