WAT ZIJN SEMI-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN?

Eigen redactie

Wat zijn semi-orthopedische schoenen?

Misschien herken je dit?  Je kunt geen gewone confectieschoenen meer dragen maar orthopedische schoenen op maat zijn nu ook weer niet nodig;  je zit er zo wat tussenin.

Vaak bieden semi-orthopedische schoenen hier een perfecte oplossing. De schoen wordt zo geproduceerd dat er nadien door de schoentechnicus voorzieningen in kunnen worden aangebracht: zo is er onder meer extra ruimte ter hoogte van de tenen en hieldiepte.  De pasvorm is zo ontworpen dat dat de schoen individueel kan aangepast worden aan de voet van de klant.  In vele opzichten lijken semi-orthopedische schoenen op klassieke schoenen.  Ongemerkt zijn er toch enkele belangrijke verschillen:

  • ze bieden meer ruimte en mogelijkheden om steunzolen in aan te brengen.
  • ze bieden meer ruimte en mogelijkheden om aanpassingen in aan te brengen.
  • ze zijn naadloos afgewerkt ter hoogte van de tenen
  • ze zijn verkrijgbaar in verschillende breedtematen
  • door de extra breedte en ruimte kunnen ze worden gecombineerd met orthesen, zoals voetopheffer of brace

 

Voor wie?

Tal van voetklachten kunnen worden verholpen met semi-orthopedische schoenen afhankelijk van de ernst van het probleem.  Zo worden ze vaak aangeraden bij hallux valgus, spreidvoet, platvoet, maatafwijkingen, … (zie ook het blogartikel https://houseoffeet.be/gepubliceerd/dit-zijn-de-15-meest-courante-orthopedische-aandoeningen/).  Ook worden opvallend veel diabetes- en reumapatiënten door ons geholpen met semi-orthopedische schoenen.

 

Tussenkomst?

Enkel diabetici kunnen genieten van een terugbetaling indien er een doktersvoorschrift kan voorgelegd worden voorgeschreven door een arts-specialist in de orthopedie, fysische geneeskunde of revalidatie, pediatrie, reumatologie, neurologie, chirurgie of neuropsychiatrie. Dat geldt zowel voor een eerste bestelling als voor een vernieuwing. Hernieuwingstermijn jaarlijks, ongeacht de leeftijd.

 

Wij bieden een ruim aanbod semi-orthopedische schoenen.  Vraag er naar in onze winkels.

Werkt U in de zorg?

House of Feet PRO

Bent u arts, podoloog, verpleegkundige of verantwoordelijke in een rusthuis of MPI. Neem een kijkje op pro.houseoffeet.be. Deze website, gericht aan professionals uit de zorgsector, is een kanaal om u te informeren en te ondersteunen i.v.m. steunzolen, orthopedische schoenen, diabetesschoenen, etc... We werken graag met u samen om uw patiënten maximale voetzorg te verlenen. 

Hebt u vragen? Wenst u een afspraak?

050 31 68 00

MAIL ons

Winkel van uw keuze:

ontvang onze nieuwsbrief

Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt een 10-tal keer per jaar een korte nieuwsbrief in je mailbox.  Toch niet wat je ervan verwacht?  Eén klikje en we schrappen je terug uit de mailinglijst.

privacy

House of Feet

Monnikenwerve 171
8000 Brugge

Tel

050 31 68 00

Volg ons
house of feet pro

Hier vinden professionals in de zorg extra informatie i.v.m. steunzolen, orthopedische schoenen, diabetesschoenen, etc… 

pro.houseoffeet.be

Het project van House of Feet wordt gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds (ESF) en het Vlaams Cofinancieringsfonds (VCF).

Met dit project willen we werkbaar en wendbaar werk creëren zodat mensen met veel plezier komen werken. Op die manier kunnen onze medewerkers hun talenten ten volle benutten en verder ontwikkelen. Door hen meer te betrekken in het volledige proces realiseren we verandering, met als resultaat een win-win voor medewerkers, maatschappij, markt en organisatie.