Semi-orthopedische schoenen

WAT ZIJN SEMI-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN?

Misschien herken je dit?  Je kunt geen gewone confectieschoenen meer dragen maar orthopedische schoenen op maat zijn nu ook weer niet nodig;  je zit er zo wat tussenin.

Vaak bieden semi-orthopedische schoenen hier een perfecte oplossing. De schoen wordt zo geproduceerd dat er nadien door de schoentechnicus voorzieningen in kunnen worden aangebracht: zo is er onder meer extra ruimte ter hoogte van de tenen en hieldiepte.  De pasvorm is zo ontworpen dat dat de schoen individueel kan aangepast worden aan de voet van de klant.  

In vele opzichten lijken semi-orthopedische schoenen op klassieke schoenen.  Ongemerkt zijn er toch enkele belangrijke verschillen:

Z

meer ruimte en mogelijkheden om steunzolen in aan te brengen.

Z

meer ruimte en mogelijkheden om aanpassingen in aan te brengen.

Z

naadloos afgewerkt ter hoogte van de tenen

Z

verkrijgbaar in verschillende breedtematen

Z

door de extra breedte en ruimte kunnen ze worden gecombineerd met een orthesen, zoals een voetopheffer of brace

VOOR WIE!

Tal van voetklachten kunnen worden verholpen met semi-orthopedische schoenen afhankelijk van de ernst van het probleem.  Zo worden ze vaak aangeraden bij diabetes, reuma, hallux valgus, spreidvoet, platvoet, maatafwijkingen, …

In het bijzonder voor diabetespatiënten bieden semi-orthopedische schoenen een doeltreffende oplossing bij voetproblemen eigen aan diabetes. We spreken dan over diabetesschoenen. Hun specifieke eigenschappen vermijden dat door wrijving wondjes gaan ontstaan, wat ernstige voetproblemen kan veroorzaken bij diabetes.

Via de mutualiteit is er een jaarlijkse tussenkomst van €165,68 (tarief 2024) voor een nieuw paar diabetesschoenen (bij voorschrift van specialist).

Bijzondere eigenschappen van diabetesschoenen

Z

naadloos

Z

hoge teenbox

Z

brede leest

Z

elastisch leder of kunststof

Z

grote instap

Z

ontlaste drukzones

Z

uitneembare zolen

Veelgestelde vragen

Wat kosten semi-orthopedische schoenen / diabetesschoenen?

Door hun specifieke ontwerp en eigenschappen zijn semi-orthopedische schoenen / diabetesschoenen doorgaans iets duurder dan gewone confectieschoenen.  De meest courante modellen die bij ons worden verkocht kosten €200 à €250.  In uitzonderlijke gevallen en bij specifieke problematieken kan dit oplopen tot €350.

Is er een terugbetaling mogelijk via de mutualiteit?

Enkel diabetici kunnen genieten van een terugbetaling (€165,68, tarief 2024) indien er een doktersvoorschrift kan voorgelegd worden voorgeschreven door een arts-specialist in de orthopedie, fysische geneeskunde of revalidatie, pediatrie, reumatologie, neurologie, chirurgie of neuropsychiatrie. Dat geldt zowel voor een eerste bestelling als voor een vernieuwing. Hernieuwingstermijn jaarlijks, ongeacht de leeftijd.  

Werkt U in de zorg?

House of Feet PRO

Bent u arts, podoloog, verpleegkundige of verantwoordelijke in een rusthuis of MPI. Neem een kijkje op pro.houseoffeet.be. Deze website, gericht aan professionals uit de zorgsector, is een kanaal om u te informeren en te ondersteunen i.v.m. steunzolen, orthopedische schoenen, diabetesschoenen, etc... We werken graag met u samen om uw patiënten maximale voetzorg te verlenen. 

Hebt u vragen? Wenst u een afspraak?

050 31 68 00

MAIL ons

Winkel van uw keuze:

ontvang onze nieuwsbrief

Vul je naam en e-mailadres in en je ontvangt een 10-tal keer per jaar een korte nieuwsbrief in je mailbox.  Toch niet wat je ervan verwacht?  Eén klikje en we schrappen je terug uit de mailinglijst.

privacy

Je vindt bij ons een uitgebreide collectie schoenen voor voeten met iéts meer eisen.  In ons atelier maken we steunzolen en orthopedische schoenen op maat.

contact

Adres

Monnikenwerve 171
8000 Brugge

snel naar

comfortschoenen

steunzolen op maat

orthopedische schoenen op maat

semi-orthopedische schoenen

podologie

voetanalyse

afspraak

shop

pro

winkels

brugge

oostende

ieper

aalst

lokeren

antwerpen