over ons

historiek

De Prêtre Orthopedie is niet in één dag ontstaan. Al vijf generaties lang bouwen we aan een onderneming die is uitgegroeid tot een modern, eigentijds orthopedisch centrum met een betrouwbare reputatie in heel België.

DE EERSTE STAPPEN
Op het einde van de 19e eeuw vestigde lederhandelaar Pieter Benjamin De Prêtre zich in de Moerstraat te Brugge.
Zijn zoon Pieter trad in zijn voetsporen en legde de basis van de moderne schoenmakerij: met zijn vakkundig maatwerk genoot hij al gauw een groot aanzien in Brugge. Onder de vleugels van zijn zoon Georges werd “De Prêtre” in de jaren ’50 steeds meer een begrip in de streek. Almaar meer mensen met moeilijke voeten vonden dan ook hun weg naar de Noordzandstraat voor een op maat gesneden comfortschoen.

DE ORTHOPEDISCHE SCHOEN
Robert De Prêtre, Georges’ zoon, heeft zijn naam onafscheidelijk verbonden aan de creatie en vervaardiging van de orthopedische schoen. Onder zijn leiding groeide het De Prêtre orthopedisch centrum tussen de jaren ‘60 en ‘70 uit tot een toonaangevende trendsetter in België.

PODOLOGISCH CENTRUM
De huidige zaakvoerder, Geert De Prêtre, bouwde het familiebedrijf sinds 1983 gestaag verder uit tot een modern podologisch centrum. Dankzij kwalitatief ondernemerschap en met oog voor modern management wist hij zo een nieuwe stap voorwaarts te zetten. Zo telt het bedrijf ondertussen meer dan 40 werknemers.

En daar stopt het niet. Kristof en Céline De Prêtre, zoon en dochter van Geert, hebben ondertussen ook het team vervoegd, respectievelijk als podo-orthesist en podoloog. Een nieuwe generatie staat dus klaar!

Beste bezoeker,

 

Onze slogan: “uw voeten in goede handen” is voor ons niet zomaar een slagzin. Het is onze missie! Ons voltallige team staat u, dag in dag uit, ter beschikking. Het is ons doel jullie bij te staan met raad en vooral met daad, om jullie het staan, stappen en wandelen zo aangenaam mogelijk te maken.

 

Onze collecties comfortschoenen zijn met zeer veel zorg samengesteld. We bieden u een volledig gamma schoenen die zowel qua comfort, stijl, kwaliteit en prijs zowat het beste is wat de markt te bieden heeft.

 

Voor wie we niet kunnen helpen met onze comfortschoenen staat een professioneel team van orthopedische schoentechniekers en podologen voor u klaar. Die kunnen u alle informatie verstrekken wat betreft voetverzorging, steunzolen en orthopedische schoenen.

 

Onze werkplaats, waar zowel onze schoenen als steunzolen vervaardigd worden, is één van de modernste in zijn soort in Europa.

 

Wij hopen jullie in de nabije toekomst te mogen helpen bij het staan, stappen en wandelen. Ons team staat alvast paraat!

 

 

Geert De Prêtre

 

HOUSE OF FEET
Monnikenwerve 171
8000 Brugge
T 050 31 68 00