3D VOETMETING VOOR PERFECTE STEUNZOLEN

eigen redactie

Als verstrekker van op maat gemaakte steunzolen hebben we besloten over te schakelen van de traditionele methodes voor voetmetingen naar een meer geavanceerde en nauwkeurige methode: 3D-voetmeting.  In de voorbije maanden werd deze methode uitvoerig getest, met overtuigende resultaten.

De overstap naar 3D-voetmeting stelt ons in staat om onze dienstverlening te verbeteren op verschillende manieren. Hierdoor kunnen we nog beter voldoen aan de unieke behoeften van uw patiënten, resulterend in een verbeterde pasvorm en comfort van op maat gemaakte steunzolen. 

De traditionele opmeting (met schuimdozen) verdwijnt niet helemaal; in uitzonderlijke gevallen of op uitdrukkelijke wens van de patiënt kan voor een traditionele opmeting worden gekozen.  Hierbij wordt dan een 3D-scan van de schuimdoos gemaakt voor verdere digitale verwerking.

Voordelen

Nauwkeurigheid Digitale maatname maakt gebruik van 3D-scanning, een geavanceerde technologie, waardoor de metingen nauwkeuriger zijn. Dit leidt tot een betere pasvorm en comfort van de zolen. Het 3D-beeld wordt gevormd door vijf camera’s en heeft een accuraatheid tot op 0,5 mm.

Objectiviteit Digitale maatname is objectiever omdat het minder afhankelijk is van de vaardigheid en interpretatie van de persoon die de metingen uitvoert. Het vermijdt menselijke fouten die kunnen optreden bij traditionele metingen.  De patiënt en de persoon die de metingen uitvoert worden bij digitale maatneming objectief begeleid naar een correct beeld van de voet. 

Aanpassingsmogelijkheden Onmiddellijk na de maatname kan samen met de patiënt het beeld worden bekeken en het ontwerp van de zolen worden toegelicht.  Deze open en transparante benadering zal de algehele ervaring voor de patiënt verbeteren.

Gegevensopslag Digitale metingen kunnen gemakkelijk worden opgeslagen en gedocumenteerd. Dit maakt het eenvoudiger om de gegevens te beheren, bij te werken en te raadplegen voor toekomstige referentie.

Efficiëntie Ontwerp, modellering, aanpassing en optimalisatie van een gepersonaliseerde steunzool is een digitaal proces.  Nauwkeurige digitale scanning van de voet is dan ook een logische eerste stap om snel en efficiënt een steunzool af te leveren die 100% voldoet aan de verwachtingen van de patiënt.

Minder materiaalafval Bij digitale voetmeting is er minder materiaalafval in vergelijking met de traditionele voetmeting met schuimdozen.  Ook verder in het productieproces worden minder fysieke materialen gebruikt, wat de hoeveelheid afval vermindert.  

3D-printing

House of Feet zet ook 3D-printtechnolgie in bij de productie van steunzolen. Dit biedt een aantal voordelen. Bij 3D-printen is er geen afval terwijl bij de klassieke freesmethode 60% van het freesblok wordt weggefreesd. Ook komt er geen stof vrij. 

Door het volledig geautomatiseerde systeem kunnen we bovendien kortere levertijden garanderen. 

Ook is het leveren van een tweede of derde paar steunzolen eenvoudiger en accurater. Momenteel wordt reeds een groot aantal van onze steunzolen 3D geprint in ons printlabo.  We verwachten dat dit aandeel in de toekomst gaat toenemen.  

HOUSE OF FEET
Monnikenwerve 171
8000 Brugge
T 050 31 68 00