COMFORTSCHOENEN

Annalina.  Italiaanse elegantie voor dames met een eigen voetbed.

Ingestuurd, Annalina

Annalina wordt geproduceerd in Italië in het plaatsje Porto Sant Elpidio. Porto Sant Elpidio ligt in het gewest de Marche, het schoenenhart van Italië.

Het merk Annalina is opgezet op initiatief van Tom Spoormakers, de vroegere agent van Footnotes. Het doel van het merk is om leuke comfortabele schoenen te maken voor dames met een eigen voetbed. Iedere voet is anders en daarom heeft men gekozen om iedere schoen in diverse wijdtes te maken en ook te denken aan mensen die kleine of een grote schoenmaat hebben. De meeste schoenen zijn dan ook verkrijgbaar van maat 36 t/m 44 in halve maten.

Alle materialen om de schoen te maken komen uit het gebied de Marche…Dus het leder, hakken, zolen en alle toebehoren zijn allemaal uit de omgeving Porto Sant Elpidio

 

Annalina

Collectie lente-zomer 2019

Het leder wordt vel voor vel overgenomen bij de looierij zodat men zeker weet dat men de beste ledersoort geleverd krijgt. Vaak komt het nl voor dat de beschadiging in de huid zichtbaar zijn.

Voordat aan een nieuwe collectie wordt begonnen gaat een collectieteam inclusief een trendwatcher op pad om een eerste aanzet te geven aan de nieuwe modellen en aan de materialen. Aan de hand hiervan gaat een stylist tekenen en ontstaan er prototypes.. Aan de hand van de prototypes wordt verder vormgegeven aan de collectie. Uiteindelijk worden er 12 groepen ontwikkeld waarvan er 10 doorgaan. Iedere groep schoenen bestaat uit minimaal 4 modellen.

 

“Het doel van het merk is om leuke comfortabele schoenen te maken voor dames met een eigen voetbed.”

De schoenen worden voorzien van een stevig contrefort wat dient om de voet steun te geven. Mocht er nl geen contrefort in de schoen zitten kan de voeten alle kanten opgaan waardoor je voet in de verkeerde stand kan komen te staan. Een verkeerde stand van de voet kan uiteindelijk veel klachten veroorzaken in bijvoorbeeld de knie of in de rug.

Belangrijk is ook dat het materiaal zacht om je voet en enkel sluit… daarom worden veel modellen voorzien van een zachte polsterlaag.

De eigenschappen van een Annalina schoen zijn :

Eigentijds
Zacht
comfortabel
betaalbaar
jonge uitstraling / modieus kleine en grote maten verschillende wijdtes