8X TIPS BIJ NIEUWE STEUNZOLEN.

Eigen redactie
  1. GELEIDELIJK OPBOUWEN

Het is heel normaal dat u aan het dragen van steunzolen zal moeten wennen (spierpijn, vermoeide voeten,…) Het is in die gevallen raadzaam om het dragen van uw zolen geleidelijk op te bouwen.  We moeten altijd streven naar een optimaal evenwicht tussen correctie en comfort.  Dit ligt voor iedere voet anders. Na twee weken moet u de steunzool gewoon zijn. Indien u dan nog hinder zou ondervinden aarzel niet om ons te contacteren.

  1. GEDULD

Voetklachten verdwijnen niet altijd onmiddellijk na het dragen van steunzolen. Maar na 4 tot 6 weken zou er toch een verbetering moeten zijn.  Indien dit niet het geval is dient u met ons contact op te nemen.

  1. SLIJTAGE

Na verloop van tijd kan de toplaag van de steunzool slijtage vertonen. Indien dit gebeurt binnen de 6 maand na aankoop kunt u met ons contact opnemen voor een kosteloze opknapbeurt.

  1. SPORT

Sporten met je zolen kan zeker maar zorgt voor een hogere belasting waardoor ze eerder sporen van slijtage kunnen vertonen. Voor actieve sporters maken we vaak een extra paar identieke zolen met een flexibele, schokdempende en afwasbare toplaag.

  1. GOEDE SCHOENEN

Een goede steunzool verdient een goede schoen. Steunzolen geven pas een optimaal resultaat indien ze gedragen worden in schoenen van goede kwaliteit.

  1. VOCHT

Indien de steunzolen vochtig zijn laat u ze best drogen op kamertemperatuur en zeker niet op een radiator of andere warmtebron.

  1. VEILIGHEIDSSCHOENEN

Opgelet wanneer u de steunzolen gebruikt in combinatie met veiligheidsschoenen.  Veiligheidsschoenen worden op hun prestaties getest zoals ze standaard worden geproduceerd, dus met de originele inlegzool.  Wanneer u de originele inlegzool vervangt door een andere steunzool dan kunnen de schoenen afwijken van de geteste norm en vervalt de veiligheidsnormering.

  1. MUTUALITEIT

Mogen wij u er ook aan herinneren dat volwassenen voor een paar steunzolen tweejaarlijks tussenkomst genieten van de mutualiteit. Bent u jonger dan 18 jaar, dan is het jaarlijks.

HOUSE OF FEET
Monnikenwerve 171
8000 Brugge
T 050 31 68 00