3 slimme tips om je witte zolen schoon te houden!

bron: xsensible.com

Witte zolen geven je schoenen direct een frisse en sportieve uitstraling, maar eerlijk is eerlijk: het kan lastig zijn om ze ook wit te houden. In dit blog lees je 3 slimme tips om je witte zolen schoon te houden.

1. Water- en vuilafstotende spray

Je bent vast wel bekend met het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’. Een uitspraak die ook zeker van toepassing is als het om witte zolen gaat. Wat niet vuil is, hoeft immers ook niet schoon te worden gemaakt. Heb jij onlangs een nieuw paar sneakers met witte zolen gekocht? Spray ze in met water- en vuilafstotende spray! Deze spray legt een beschermlaagje over je schoen waardoor vuil hier niet tot nauwelijks doorheen dringt. Kom gerust eens bij ons langs: we informeren je graag over welke spray precies bij jouw schoen past en hoe deze te gebruiken.

 

2. Afwasmiddel

Hoewel een water- en vuilafstotende spray een sterke basis legt, is het natuurlijk niet te voorkomen dat je witte zolen in de loop der tijd gebruikerssporen laten zien. Niet erg, want er zijn verschillende slimme trucjes om je witte zolen weer spiksplinternieuw te doen ogen. Eén van onze favoriete tips is je witte zolen schoon te maken met een licht vochtige keukenspons en afwasmiddel – bij voorkeur wit of kleurloos. Maak cirkelvormige bewegingen terwijl je het vuil wegpoetst en vermijd contact met het bovenmateriaal. Is het vuil verdwenen? Maak de witte zolen dan droog met een schone doek.

 

3. Baking soda

Is het schoonmaken met afwasmiddel niet afdoende? Dan is het tijd om wat zwaarder geschut uit de (keuken)kast te halen. In dit geval: baking soda, afwasmiddel (wit of kleurloos), kommetje, tandenborstel en een doek. Mix eerst het afwasmiddel en baking soda met elkaar in een kom met lauw water, waarbij de verhouding 1 op 1 is. Meng de substantie met elkaar met behulp van een vochtige tandenborstel.

Gedaan? Dip de tandenborstel opnieuw in de substantie en breng het met draaiende bewegingen aan op de vieze delen van de witte zolen. Vermijd wederom contact met het bovenmateriaal. Laat de mix enkele minuten inwerken en veeg het vervolgens af met een vochtige, doek. Laat de schoenen nu even drogen et voilà: je stapt enkele tijd later de deur uit met sprankelend witte zolen.

 

HOUSE OF FEET
Monnikenwerve 171
8000 Brugge
T 050 31 68 00